Tips til at tage bedre feriebilleder

Ferier handler om at dele oplevelser om at skrive postkort til dem derhjemme, om at se ny og spændende natur og andeledes landskaber, nye andeledes madoplevelser og for mange er en stor del af sommerferien også noget med at tage en masse feriebilleder, som enten kan sendes hjem på e-mail eller printes ud og sættes op på vægen når man kommer hjem.

De bedste ferier omfatter typisk en fantastisk rejsedestination, et af verdens vidunder og helt sikkert masser af oplevelser der knytter familien eller rejsedeltagerne tættere sammen. Netop derfor er det oplagt at dine billeder afspejler disse situationer og gode oplevelser.  At tage ekstraordinære rejsebilleder fra vidtåbne landskaber eller store arkitektoniske seværdigheder kræver selvfølgelig det nødvendige udstyr, men når det er sagt så kommer du altså rigtig langt med din iPhone og den rigtige fotoprinter med gode blækpatroner.

Tips til flotte feriebilleder af bymiljøer, arkitektur og seværdigheder.

At stresse af sted fra sted til sted med venner og familie på slæb mens man skyder det ene snapshot efter det andet er den sikre opskrift på intetsigende fotos som ikke kan bruges til noget som helst. I stedet bør du sørge for ekstra tid i din rejseplan til at tage billeder.

Fotos af bygninger kan blive rigtig vellykkede, når det naturlige lys på himlen er i harmoni med lyset inde i bygningen. Dette er normalt nemmest at opnå omkring skumringen i starten af aftenen.  Skab balance i lyssætningen, og pludselig opstår der magi i billedet.

Når du fotograferer et monument eller en bygning med et lille kamera, skal du forsøge at komme højere op. Det ideelle er omkring halvvejs op i forhold til det du skal fotograferer. Du kan fx prøve om du må tage dit foto ud af vinduerne fra bygningen på den anden side af gaden.  At komme højere op er også en god måde at fange flotte gadebilleder på.

Tag aldrig den slags feriefotos!

Sørg for undgå den klassiske familien-foran-en-kendt-statue-foto-katastrofe! Flyt hellere tættere på og fremhæve en detalje. Forsøg aldrig at presse en majestætisk egyptiske pyramide sammen med alle dine familiemedlemmer, så de ligner små myrer.

– Håber du fanger masser af interessant øjeblik på din næste sommerferie! – tjek også dette indlæg om feriefotografering!


Leave a Reply